wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Zeberka pieczone po diabelsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jest to ostra potrawa,dlatego nie nadaje się dla małych dzieci.Można dodać do nich ziemniaki.

Zeberka pieczone po diabelsku

Składniki:

Zeberka pieczone po diabelsku

 

 

Sposób przygotowania:

Zeberka pieczone po diabelsku
Żeberka umyj. Dokładnie osusz,a następnie podziel je na porcje. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Dopraw solą, pieprzem  papryką w proszku. Dolej olej i porządnie pomieszaj. Marynata posmaruj żeberka .Ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło.

Tagi:

zioła