Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zielona zupa z młodą kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Inspiracją do tej zupy było "Zielone minestrone" z gazety "Moje gotowanie" - wyszła pysznie

Zielona zupa z młodą kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielona zupa z młodą kapustą

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona zupa z młodą kapustą
Por i paprykę umyć, pokroić w kosteczkę. Na rozgrzanym maśle podsmażyć oba warzywa. W garnku zagrzać rosół. Brukselkę przelać wrzątkiem, pokroić na 2 lub 4 w zależności od wielkości główek. Wrzucić do rosołu. Paprykę i por również wrzucić do garnka. Fasolkę dodać do garnka, lekko posolić. Gotować ok. 10-15 minut.W tym czasie kapustę młodą obrać z brzydkich liści, usunąć głąb, liście pokroić. Dodać do zupy i gotować około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zupę rozlać na talerze, udekorować łyżką jogurtu i posypać posiekanym koperkiem
Zielona zupa z młodą kapustą
Por i paprykę umyć pokroić w kosteczkę Na rozgrzanym maśle podsmażyć oba warzywa
Zielona zupa z młodą kapustą
W garnku zagrzać rosół Brukselkę przelać wrzątkiem pokroić na 2 lub 4 w zależności od wielkości główek Wrzucić do rosołu Paprykę i por również wrzucić do garnka
Zielona zupa z młodą kapustą
Fasolkę dodać do garnka lekko posolić Gotować ok 10-15 minut
Zielona zupa z młodą kapustą
W tym czasie kapustę młodą obrać z brzydkich liści usunąć głąb liście pokroić Dodać do zupy i gotować około 5 minut Doprawić solą i pieprzem do smaku

Tagi:

kapusta