agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Zielona surówka z bakłażanów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna surówka, dodatek do każdego dnia.

Zielona surówka z bakłażanów

Składniki:

Zielona surówka z bakłażanów

 

  • 2 bakłażany
  • 10 dag cebuli
  • 6 łyżek posiekanej bazylii, estragonu i naci pietruszki
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sok z cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, cukier, pieprz
  • 1 strąk ostrej zielonej papryki

Sposób przygotowania:

Zielona surówka z bakłażanów
Bakłażany umyć, obrać a następnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Paprykę umyć, oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę.Cebulę obrać , opłukać i drobno posiekać, następnie skropić sokiem z cytryny i doprawić solą. Oliwę wymieszać z bazylią, estragonem i natką pietruszki, na koniec sos doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy z oliwą.Kolejno przekładamy na miseczkę i udekorować.

Tagi:

bakłażan