cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Ziemniaki zapiekane z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

z żółtym serem

Ziemniaki zapiekane z serem

Składniki:

Ziemniaki zapiekane z serem

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki zapiekane z serem

Ziemniaki
umyć, obrać, opłukać, natrzeć solą i upiec na półmiękko w gorącym piekarniku. Z
jeszcze ciepłych  ziemniaków ściąć
górę,  wydrążyć. Wydrążony środek
przetrzeć przez praskę, dodać masło, starty żółty ser, żółtka i śmietanę, sól i
pieprz do smaku. Przygotowanym nadzieniem napełnić wydrążone ziemniaki,
przykryć ściętą częścią, zetrzeć odrobinę żółtego sera, zapiec w gorącym
piekarniku.