katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zupa warzywna z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dla zapracowanych albo leniwych jak ja. Szybka zupka z makaronem i warzywami. Smaczna z kawałkiem mięska.

Zupa warzywna z makaronem

Składniki:

Zupa warzywna z makaronem

 

  • warzywa mrożone ok 30 dag
  • por 1/2 szt
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • mięso dowolne (drobiowe, wieprzowe) ok 40 dag
  • śmietana 2-3 łyżki
  • makaron np muszelki ok 25 dag
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z makaronem
Zupę gotujemy na dowolnym mięsie. Mięso (może być z kością, jakie mamy pod ręką) myjemy, kroimy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.

Por obieramy i płuczemy z częścią pietruszki. Dodajemy do mięsa. Solimy i gotujemy dalej. Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy warzywa (mogą być różne) a następnie makaron.

Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości makaronu. Na koniec zabielamy śmietaną (można dodać więcej).

Pozostałą natkę pietruszki drobno kroimy i obsypujemy zupę podaną na talerzu.