Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa warzywna z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa z przyjemnym, grzybkowym smakiem

Zupa warzywna z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa warzywna z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z pieczarkami
Ziemniaki obrać, pokroić, włożyć do 1 l wrzącej osolonej wody i gotować. Następnie dodać pokrojoną pietruszkę, liść laurowy, utartą na tarce o dużych otworach marchew i posiekaną cebulę. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone pieczarki i rozmieszaną w zimnej wodzie mąkę, gotować przez kwadrans. Zupę zdjąć z ognia, wlać śmietankę, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.
Zupa warzywna z pieczarkami
Etap 1
Zupa warzywna z pieczarkami
Etap 2

Tagi:

przyprawy