eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa warzywna zabielana Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna zupka z młodych warzyw,zabielana serkiem topionym i śmietaną.

Zupa warzywna zabielana Eli

Składniki:

Zupa warzywna zabielana Eli

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna zabielana Eli
Wszystkie warzywa umyć.Kalafior podzielić na różyczki.Z fasolki odciąć końcówki i pokroić w słupki.Marchewkę,pietruszkę,seler,ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Z cukini odciąć końcówki i pokroić w ćwierć krążki.Do garnka z 3 litrami wrzątku dodać kostki rosołowe,warzywa i gotować do miękkości.Serek pokroić w kostkę.Odlać litr wywaru z zupy,dodać serek i zmiksować.Do gorącej zupy z serkiem wlewać powoli śmietanę cały czas mieszając.Śmietanę z serkiem wlać do pozostałej zupy.Zupę doprawić maggi do smaku.Umytą natkę i koperek posiekać.Nalać zupę do talerzy i posypać zieleniną.Smacznego!

Tagi:

cukinia