suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Zupa z buraczków i innych warzyw

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dziś na obiad polecam zupę z buraków i innych warzyw.

Zupa z buraczków i innych warzyw

Składniki:

Zupa z buraczków i innych warzyw

 

  • 1 burak;
  • 1 marchewka;
  • 1 pietruszka korzeń;
  • kawałek selera;
  • kawałek pora;
  • 2 ziemniaki;
  • natka pietruszki;
  • parę listków lubczyku;
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany;
  • 2 łyżki mleka;
  • liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty czarny;
  • vegeta, łyżeczka barszczu czerwonego instant, szczypta kwasku cytrynowego

Sposób przygotowania:

Zupa z buraczków i innych warzyw
Warzywa myjemy, obieramy ze skóry i kroimy w kosteczkę. Najpierw gotujemy samego buraka przez ok 10 min, następnie dodajemy marchewkę, selera i korzeń pietruszki i gotujemy przez ok 15 min, na sam koniec dodajemy ziemniaki (najszybciej się gotują). Dodajemy przyprawy (ziele ang, liść laurowy,pieprz). Całość gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie. Na koniec przyprawiamy vegetą, barszczem instant, kwaskiem cytrynowym. Jogurt mieszamy z mlekiem i dodajemy na sam koniec do zupy.