lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zupa z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z czerwonej kapusty :-)

Zupa z czerwonej kapusty

Składniki:

Zupa z czerwonej kapusty

 

  • główka czerwonej kapusty
  • 40 dag ziemniaków
  • 2 marchewki
  • por
  • cebula
  • 30 dag wędzonej kiełbasy
  • sól
  • pieprz
  • koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

Zupa z czerwonej kapusty
Kapustę przekrój na pół,usuń jej głąb,resztę drobno zszatkuj.Zalej niewielką ilością wody i gotuj przez 10 minut.Do garnka dodaj pokrojoną cebulę,oczyszczone marchewki,pora.dodaj sól i pieprz,całość gotuj około 60 minut.Następnie dodaj pokrojone w kostki ziemniaki,podsmażony boczek oraz koncentrat pomidorowy do smaku.Podawaj zupę np z chlebem.

Tagi:

kielbasa