paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

zupa z fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne i pożywne, najlepiej smakuje zimą

zupa z fasoli

Składniki:

zupa z fasoli

 

 

Sposób przygotowania:

zupa z fasoli
Ziemniaki obieramy ze skóry i kroimy w drobną kostkę. Następnie tak jak zawsze gotujemy je do miękkości. Boczek kroimy w paski i podsmażamy. Fasolkę odcedzamy z zalewy. Dodajmy ją do ugotowanych i odcedzonych ziemniaków. Całość zalewamy wywarem i gotujemy ok 15 min. Po tym czasie dodaj do zupy smalec, wymieszaj. Całość doprawiamy śmietaną i odrobiną majeranku. Z zupy wyławiamy 3 łyżki całych fasolek. Resztę składników blender ujemy. Do kremu fasolowego dodajemy boczek i całe fasolki całość doprawiamy solą i pieprzem.

Tagi:

fasola