gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Zupa z flaków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

uwielbiam ją, na obiad idealna

Zupa z flaków

Składniki:

Zupa z flaków

 

  • 90 dag flaków
  • sól, pieprz
  • przyprawa do flaków
  • przyprawa typu kucharek
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki mąki
  • garść kaszy
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 litry wody
  • 1 kostka wołowa

Sposób przygotowania:

Zupa z flaków
Flaki ugotować na wodzie. Dodać przyprawy (sól, pieprz, kostkę wołową). Marchew, cebulę pokroić i gotować przez 30 minut. Pod koniec dodać koncentrat i kaszę. Gotować 15 minut. Zrobić z margaryny i mąki zasmażkę. Wymieszać wszystko. Przyprawić Kucharkiem i przyprawą do flaków.