Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Zupa z soczewicy wg Pavlov

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna zupa z soczewicy na obiadek

Zupa z soczewicy wg Pavlov

Składniki:

Zupa z soczewicy wg Pavlov

 

  • 30 dag soczewicy
  • 2 cebule
  • chili
  • 1 marchew
  • pietruszka
  • liśc laurowy
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z soczewicy wg Pavlov
Soczewicę namoczyć na godzinę. Po godzinie przelac soczewice razem z woda w której sie moczyła do garnka. Dodac liśc laurowy. Cebule obrac, pokroic w drobna kosteczkę. Na patelni rozgrzac oliwę. Cebule zeszklic na oliwie. Zeszkolną cebule dodac do garnka do soczewicy. Marchew i pietruszke obrac, umyc zetrzec na tarce o duzych oczkach i dodać do soczewicy. Gotowac az warzywa będą miekkie. Doprawic do smaku.

Tagi:

soczewica