Zupa z węgorza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawy przepis na zupę z węgorza

Zupa z węgorza

Składniki:

Zupa z węgorza

 

  • Składniki:
  • Rosół wołowy
  • Węgorz bez skóry 800g
  • Włoszczyzna 200g
  • Jabłka kwaśne 300g
  • Gruszki suszone 300g
  • Ocet winny 5cm
  • Sól 1g
  • Cukier 1g

Sposób przygotowania:

Zupa z węgorza
Przygotowanie: Do ugotowanego wywaru z mięsa wołowego dodać drobno poszatkowaną włoszczyznę i ugotować do miękkości. Ze świeżego węgorza ściągnąć skórkę,wypatroszyć,opłukać i pokrajać następnie w porcje ( zamiast węgorza może być miętus),dodawać do wywaru wraz z podzielonymi na części jabłkami i gruszkami,gotować 20-30 minut na wolnym ogniu. Kiedy zupa będzie ugotowana,doprawić do smaku solą,cukrem i octem winnym. Smacznego