alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Zupa cebulowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cebula, cebula, cebula, cebula, cebula

Zupa cebulowa

Składniki:

Zupa cebulowa

 

  • 5 cebul
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3/4 litra rosołu drobiowego
  • grzanki
  • starty ser żółty
  • chili
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa
Cebulę obrać i pokroić w plasterki, usmażyć na oleju do miękkości. Do miękkiej cebuli dodać mąkę chwilę razem to zasmażyć. Wrzucić to do garnka z rosołem, zagotować. Następnie blenderem wszystko dokładnie zmiksować. Na talerz dać grzanki, posypać je startym serem żółtym na to wlać zmiksowaną zupę, do smaku posypać chili.

Tagi:

sery ser cebula