jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Zupa dyniowa z jaglanymi kluseczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna i zdrowa zupa z dyni z dodatkiem kluseczek zrobionych z kaszy jaglanej z dodatkiem sera i orzechów to proponuję na wegetariański obiad.

Zupa dyniowa z jaglanymi kluseczkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa dyniowa z jaglanymi kluseczkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa dyniowa z jaglanymi kluseczkami
Gotujemy kaszę jaglaną wg wskazówek na opakowaniu. Obieramy ziemniaki i jabłko. Miąższ dyni przesmażamy na łyżce masła, zalewamy bulionem, Doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy pokrojone drobno ziemniaki i jabłko. Gotujemy do miękkości po czym miksujemy.Doprawiamy zupę ostatecznie. Do ciepłej kaszy dodajemy stary ser, orzechy - mieszamy dokładnie. Formujemy z kaszy kuleczki. Nalewamy zupę do talerzy, układamy na środku kuleczki, kluseczki. Posypujemy zupę startymi orzechami włoskimi. Przed podaniem oprószamy obficie zupę natką pietruszki.
Zupa dyniowa z jaglanymi kluseczkami
Gotujemy kaszę jaglaną wg wskazówek na opakowaniu.
Zupa dyniowa z jaglanymi kluseczkami
Do ciepłej kaszy dodajemy stary ser, orzechy - mieszamy dokładnie.
Zupa dyniowa z jaglanymi kluseczkami
Formujemy z kaszy kuleczki. Nalewamy zupę do talerzy, układamy na środku kuleczki, kluseczki.
Zupa dyniowa z jaglanymi kluseczkami
Posypujemy zupę startymi orzechami włoskimi