hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Zupa grzybowa Ali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepyszna zupa grzybowa z leśnymi grzybkami

Zupa grzybowa Ali Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa grzybowa Ali

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa Ali
Grzyby należy opłukać pod bieżącą wodą i pozostawić na kilka godzin. Potem obgotować przez około 5 minut dwukrotnie. Grzyby zalać wodą, dodać liść i ziele i gotować. Po około 30 minutach wrzucić obrane warzywa. Następnie doprawić do smaku. Zupą przecedzić przez sitko. Osączone grzyby wyjąć, pokroić na cieniutkie paseczki i z powrotem włożyć do wywaru. Marchew i pietruszkę zetrzeć i dodać. Następnie krótko gotować. Na końcu dodać śmietanę i można udekorować koperkiem. I smacznego.
Zupa grzybowa Ali
Grzyby zalać wodą i moczyć przez kilka godzin
Zupa grzybowa Ali
Na koniec odcedzić wywar i pokroić grzyby