IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Zupa gulaszowa wg Ireny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa na bazie mięsa wieprzowego z włoszczyzną

Zupa gulaszowa wg Ireny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa gulaszowa wg Ireny

 

  • 0,8 kg mięso wieprzowe,
  • 3 szt marchewka,
  • 2 szt pietruszka,
  • 1/2 szt seler,
  • 1/2 słoiczka przecier pomidorowy,
  • sól do smaku,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku papryka ostra,
  • do smaku przyprawa do gulaszu,
  • 3 szt liść laurowy,
  • 6 szt. ziele angielskie

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa wg Ireny
Mięso kroimy w dużą kostkę i obsmażamy na złocisty kolor. Następnie zalewamy je wodą i wszystko przelewamy do większego garnka dolewamy około 1,5 litra wody, dodajemy sól, ziele i liście laurowe i gotujemy około 30 minut. Pietruszkę i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w krążki. seler obieramy i kroimy w duże paski. Warzywa wrzucamy do garnka z mięsem i gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy oraz paprykę jak również przyprawę do gulaszu. Wszystko doprowadzamy do gotowania i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez około 10 minut. Podajemy na gorąco z bułeczką (lub bez) Smacznego!
Zupa gulaszowa wg Ireny
Mięso smażymy, zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut.
Zupa gulaszowa wg Ireny
Pietruszkę i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w krążki
Zupa gulaszowa wg Ireny
seler obieramy i kroimy w duże paski.