Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Zupa gulaszowa z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Składniki:

Zupa gulaszowa z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z pieczarkami
Umyty filety z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę , zrumienić na margarynie,przełożyć do garnka, dodać szczyptę soli, liść laurowy,podlać szklanką wody i gotować na małym ogniu. Do tłuszczu w którym smażyło się mięso wsypać obraną posiekaną cebule,zeszklić, dodać pokrojone pieczarki w plastry i dusić około 15 minut, dodać do mięsa. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, dodać zasmażke do mięsa, wszystko zagotować, dodać śmietanę. I zupa gotowa. Smacznego!:)