msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Zupa jarzynowa fit.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Młode warzywka na "letnią" zupę to idealny pomysł.

Zupa jarzynowa fit. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa jarzynowa fit.

 

  • 1 zupka fit -Krem porowo-ziemniaczany+1 szkl. wody
  • 2 duże ziemniaki
  • 30 dag żółtej fasolki szparagowej
  • 4 młode marchewki
  • 3 młode pietruszki
  • 1 gałązka selera
  • 1 gałązka lubczyku
  • 1 liść pora
  • 1/2 łyżeczki curry
  • pieprz do smaku
  • 0,75 l bulionu warzywnego lub rosołu z kury
  • duża szczypta suszonego tymianku
  • koperek do posypania
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa fit.
Fasolkę obrać i opłukać, ew. przekrawać strąki na pół.Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę.Marchewki i pietruszki oskrobać lub dobrze wyszorować i pokroić w krążki lub w kostkę.Zalać bulionem,dodać opłukane liście selera,lubczyku i pora.Doprawić pieprzem,curry,tymiankiem i gotować do miękkości warzyw. Zupkę fit rozpuścić w szklance gorącej wody.Wymieszać.Zahartować nią jogurt naturalny (tj. wlewać małym strumieniem do jogurtu intensywnie mieszając.Wlać całość do warzyw i mieszając bardzo mocno podgrzać, do zagotowania (ale nie gotować). Na talerzach posypać posiekanym koperkiem. Ja miałam posolony bulion, ale jeśli ktoś ma sam wywar z warzyw to posolić do smaku.
Zupa jarzynowa fit.
Etap 1
Zupa jarzynowa fit.
Etap 2

Tagi:

fit beza bezy