Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa jogurtowo-pomidorowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupę jogurtową podawać od razu po przygotowaniu.

Zupa jogurtowo-pomidorowa z ryżem

Składniki:

Zupa jogurtowo-pomidorowa z ryżem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jogurtowo-pomidorowa z ryżem
Pomidory sparzyć wrząca wodą, obrać ze skórki. 2 szklanki wody zagotować, wsypać ryż, dodać masło, sól, obrane ze skórki i oczyszczone z nasion pokrojone pomidory, gotować do miękkości. Do miski przecedzić jogurt, wlać 2-3 łyżki zupy, wymieszać, Pozostałą zupę lekko przestudzić, bardzo powoli wlać jogurt, dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i cukrem.

Tagi:

ryż pomidory