MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa kalafiorowa 3.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kalafiorowa zupa z dodatkiem marchewki, pietruszki i cebuli, smaczne pierwsze danie.

Zupa kalafiorowa 3. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa kalafiorowa 3.

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa 3.
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w paski o długości 3 cm. Cebulę obieramy i kroimy w wiórka. Kalafior opłukujemy i dzielimy na różyczki. Do garnka wlewamy 1,5 l wody wsypujemy marchew, pietruszkę, cebulę, dodajemy świeżo zmielony pieprz, sól, mieszamy i gotujemy przez 10 minut. Następnie dodajemy różyczki kalafiora, kostkę ,mieszamy i gotujemy przez następne 10 minut. Do zupy dodajemy śmietanę i natkę pietruszki. Podajemy na gorąco.
Zupa kalafiorowa 3.
Marchew i pietruszkę kroimy w paski, cebulę w piórka i dodajemy do garnka z wodą.
Zupa kalafiorowa 3.
Podstawowym produktem zupy jest kalafior, który dzielimy na różyczki.
Zupa kalafiorowa 3.
Na końcu zupę zabielamy śmietaną 30% i wsypujemy natkę pietruszki.

Tagi:

kalafior