Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa-krem cebulowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Przepyszny krem cebulowy, zagęszczony ziemniakami. podany z kiełbasą podsmażoną z cebulą. Proste, tanie i pyszne.

Zupa-krem cebulowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa-krem cebulowy

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem cebulowy
Cebule obrać, pokroić dowolnie, wrzucić z masłem klarowanym do garnka i przesmażyć. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do zeszklonej cebuli. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i przyprawę warzywną. Zalać wodą i gotować do miękkości ziemniaków.

W międzyczasie posiekać dodatkową cebulę, wrzucić na suchą patelnię. Dodać pokrojoną w kosteczkę kiełbasę i smażyć razem aż się zarumieni. Z zupy wyłowić liść i ziele angielskie, dodać do garnka śmietanę, zmiksować na krem. Doprawić pieprzem i gałką.

Nalać na talerze i podać z kiełbasą i cebulą.
Zupa-krem cebulowy
posiekaną cebulę zeszklić na maśle klarowanym
Zupa-krem cebulowy
dodać pokrojone ziemniaki, ziele, liśc i przyprawę
Zupa-krem cebulowy
dodać wodę, gotować do miękkości, dodać śmietanę, zmiksować.
Zupa-krem cebulowy
Cebulę przesmażyć z kiełbasą, zrumienić i podawać do zupy

Tagi:

zupa zupa krem