Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Zupa krem z dyni i pomidorów z pierożkami ravioli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Przepyszna zupa. Pomidory nadają jej bardziej kwaśnego i wyraźnego smaku. Dzięki pierożkom zupa jest bardziej treściwa i sycąca.

Zupa krem z dyni i pomidorów z pierożkami ravioli

Składniki:

Zupa krem z dyni i pomidorów z pierożkami ravioli

 

  • 1 kg dyni obranej i pokrojonej w kostkę
  • 5 pomidorów
  • 2 cebule
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 litr bulionu
  • sól. pieprz
  • słodka papryka
  • 25 dag pierożków ravioli
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Zupa krem z dyni i pomidorów z pierożkami ravioli
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na maśle. Dorzucamy dynię. Przez 10 minut smażymy na patelni aż dynia trochę zmięknie. Przekładamy do garnka. Do dyni dokładamy sparzone wrzątkiem, obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Wlewamy bulion. Gotujemy przez ok. pół godziny.

Blendujemy. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy słodką paprykę. Podajemy z pierożkami ugotowanym według opisu na opakowaniu.

Tagi:

dynia pomidory