Zupa meksykańska betti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupka szczególnie polecam ją na niedzielne rodzinne obiadki :)

Zupa meksykańska betti

Składniki:

Zupa meksykańska betti

 

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka groszku
  • papryka marynowana czerwona
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • koncentrat pomidorowy
  • przyprawa curry
  • sól
  • kostka rosołowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska betti
Cebulę i czosnek podsmarzyć z mięsem na oleju i dodać do bulionu. Następnie dodać odsączoną kukurydzę,groszek i fasolę, oraz paprykę pokrojoną w kostkę, dodać koncentrat i przyprawę do smaku. Zupę zagęscić mąką.