cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Zupa "nic"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Słodka, pyszna zupa o nieco zadziwiającym tytule

Zupa "nic"

Składniki:

Zupa "nic"

 

  • 1 litr mleka,
  • 4 łyżki cukru,
  • 1 proszek waniliowy,
  • 2 dag rodzynków,
  • 2 żółtka,
  • 2 białka na pianę

 

Sposób przygotowania:

Zupa "nic"

Mleko zagotować z wanilią. Żółtka utrzeć z cukrem i zalać wrzącym mlekiem, bijąc trzepaczką, żeby się nie zwarzyły. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukru i łyżeczką spuszczać na gotujące się mleko, aby się ścięły.