luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dobra i szybka i latwa zupa pieczarkowa.

Zupa pieczarkowa

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

  • porcja rosołowa z kurczaka (korpus)
  • 2-3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • pół cebuli
  • majeranek
  • szczypta oregano
  • 4 łyżki śmietany
  • 100 gr pieczarek
  • 1 łyżka tłuszczu
  • sól do smaku
  • maggi w płynie do smaku
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Porcję rosołową wymoczyć , włożyć do garnka, zalać wodą ok 1,5 l. Dodać marchew,ziemniaki pokrojone w kostkę i przyprawy, gotować ok 20 mi. Pieczarki i cebulę pokroić drobno i przysmażyć na tłuszczu aż do zrumienienia, dodać do zupy. pogotować jeszcze ok 10- 15 min .. Wyjąć porcję rosołową i oddzielić mięso od kości, dodać do zupy i na koniec zupę zabielić śmietaną i posypać natką pietruszki.