p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zupa pikantna z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kolorowa,pikantna zupa z dodatkami z mięsa i kolorowej papryki

Zupa pikantna z papryką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa pikantna z papryką

 

  • 5 szt. papryki kolorowej,
  • 1 szt chili suszone,
  • 2 puszki pomidorów w zalewie,
  • 30 dag mięsa,
  • 1 łyżka papryki słodkiej,
  • do smaku pieprz i sól,
  • 2 kostki bulionu warzywnego,
  • 3 szt. marchewki,
  • do smaku oregano,
  • 2 cebule

 

Sposób przygotowania:

Zupa pikantna z papryką
Kostki warzywne rozpuścić we wrzącej wodzie, dodać mięso pokroić w kostkę, gotować aż mięso będzie pół miękkie, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i cebulę, papryki kolorowe pokrojone w grubszą kostkę, gotować do miękkości. Doprawić rozkruszoną chili i dodać pomidory z zalewy. Na koniec doprawić paprykę słodką, pieprzem, szczyptą oregano i ewentualnie solą do smaku, zagotować. Podawać gorącą z chlebem.
Zupa pikantna z papryką
dodać mięso pokroić w kostkę, gotować aż mięso będzie pół miękkie, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i cebulę, papryki kolorowe

Tagi:

mięso papryka