choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

zupa pomidorowa po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chiński sposób na pomidorowa tylko dla cierpliwych

zupa pomidorowa po chińsku

Składniki:

zupa pomidorowa po chińsku

 

  • 1/2 mostka wołowego lub żeberek
  • 1/2 kg pomidorów
  • 2 L wody
  • 1/2 kostki rosołowej warzywnej
  • 1 łyżeczka soli
  • świeżo zmielony pieprz
  • cebula duża

Sposób przygotowania:

zupa pomidorowa po chińsku
Wodę postawić na gazie w dwóch garnkach, jedną na mięso drugą na zupę, posolić ją i dodać pieprz. Mięso pokroić na kawałki i włożyć do wrzącej wody. Gotować 2 minuty i odcedzić. Pomidory poobierać i pokroić na ćwiartki, wraz z mięsem włożyć do garnka z grubym dnem. Do garnka z 2 litrami wody dodać kostkę, zmniejszyć płomień i gotować na bardzo małym ogniu 3,5 godz. Obrać i umyć cebulę, posiekać drobno, usmażyć na małym ogniu i dodać do gotowej zupy

Tagi:

pomidory