gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa pomidorowa z serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa pomidorowa z serkiem pomidorowym podana z makaronem.

Zupa pomidorowa z serkiem topionym

Składniki:

Zupa pomidorowa z serkiem topionym

 

  • porcja rosołowa
  • 3 kostki rosołowe
  • 1-2 marchewki
  • 6 szklanek wody
  • 200 gram koncentratu pomidorowego
  • 100 gram serka topionego
  • 1,5 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z serkiem topionym
Porcję rosołową płuczemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą (6szklanek). Dodajemy obraną marchewkę i kostki rosołowe. Gotujemy do czasu, aż mięso na porcji rosołowej będzie miękkie, wyciągamy. Do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy i serek topiony. Gotujemy do momentu, aż serek topiony rozpuści się, po czym dodajemy mąkę rozrobioną w 100 ml wody. Całość doprowadzamy do wrzenia. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Porcję makaronu wykładamy na talerz i wlewamy zupę. (Do zupy można również dodać obrane z porcji rosołowej mięso)

Tagi:

pomidory