noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

zupa pomidorowo-czosnkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszna zupa z wyrazistym smakiem

zupa pomidorowo-czosnkowa

Składniki:

zupa pomidorowo-czosnkowa

 

  • 10 pomidorów,
  • 7 ząbków czosnku (ewntualnie czosnek granulowany lub sypki),
  • 2 kostki rosołowe drobiowe,
  • natka pietruszki,
  • olej,
  • sól, pieprz,

 

Sposób przygotowania:

zupa pomidorowo-czosnkowa
W garnku rozgrzewamy 6 łyżek oleju. Wrzucamy obrane i drobniutko posiekane ząbki czosnku, następnie dodajemy pokrojone w drobna kostkę, wcześniej obrane i sparzone pomidory oraz posiekana natkę pietruszki. Chwilę podsmażamy, nastepnie zalewamy około 6 (zalezy od tego, ile chcemy zupy) szklankami bulionu, dodajemy sól i pieprz do smaku.