Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa serowa z groszkiem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo prosta i smaczna zupa, którą można zrobić na bazie niedzielnego rosołu zamiast zupy pomidorowej.

Zupa serowa z groszkiem ptysiowym

Składniki:

Zupa serowa z groszkiem ptysiowym

 

  • rosół 1/2 litra
  • mleko 1/2 szklanki
  • serek topiony 80 gram
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • groszek ptysiowy
  • bazylia 1/2 pęczka

Sposób przygotowania:

Zupa serowa z groszkiem ptysiowym
Do gorącego rosołu dodajemy mleko, doprowadzamy do wrzenia.

Dodajemy pokrojony na kawałki serek topiony i gotujemy zupę na małym ogniu, aż się rozpuści. Cały czas mieszamy.

Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną soli.

Dodajemy posiekaną świeżą bazylię. Podajemy zupę z groszkiem ptysiowym. 

Tagi:

zupa