Sposób przygotowania:
Zupa solferino
Warzywa umyć, oczyścić i zalać wrzącą wodą, posolić i ugotować wywar.
Fasolkę opłukać, obrać z włókien, ugotować i odcedzić. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować na przecedzonym wywarze.Podprawić zasmażką, zagotować, dodać sól i pieprz.
Dodać ugotowane, przetarte pomidory (mogą być też surowe). na koniec włożyć fasolkę pokrojoną w skośne kawałki długości ok. półtora centymetra.
Fasolkę opłukać, obrać z włókien, ugotować i odcedzić. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować na przecedzonym wywarze.Podprawić zasmażką, zagotować, dodać sól i pieprz.
Dodać ugotowane, przetarte pomidory (mogą być też surowe). na koniec włożyć fasolkę pokrojoną w skośne kawałki długości ok. półtora centymetra.