aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Zupka fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupka fasolowa....

Zupka fasolowa

Składniki:

Zupka fasolowa

 

  • 1,5 l bulionu
  • 200 g fasoli
  • 2 cebule
  • 100 g słoniny
  • 2 łyżki mąki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Zupka fasolowa
Fasole przebieramy i płuczemy. Zalewamy zimnym bulionem drobiowym i gotujemy. Gotujemy, aż fasola będzie miękka. Następnie dodajemy pokrojoną cebulke. Słoninę roztapiamy i dodajemy do niej mąkę, lekko zarumieniamy. Dodajemy do wywywaru i przyprawiamy pieprzem , solą i majerankiem. Podajemy z łazankami lub zacierką. Polecam.

Tagi:

fasola