Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na imprezę zamiast krakersów, smakują zarówno na zimno jak i na ciepło, można je mrozić :)
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 36
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 249
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 140
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 151
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 36
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 249
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 140
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 151
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopnii
Mąkę i proszek przesiewamy do miski, dodajemy sól i przyprawy.
W innym naczyniu roztrzepujemy delikatnie jajka, dodajemy mleko, olej, marchewkę i ser. Na tym etapie można dodać np świeżą pietruszkę, szczypiorek.
Do miski z mąką dodajemy zawartość drugiego naczynia delikatnie mieszając tylko do połączenia się składników.
Foremkę do muffinek posmarować masłem i wyłożyć ciasto prawie do końca wysokości foremki. Zetrzeć trochę sera na wierzchu i włożyć do piekarnika. Piec około 25 minut ( pieczenie od dołu plus końcówka, około 5min termoobieg ) Proszę spróbujcie ciasto zanim je włożycie do foremek czy odpowiada Wam ilość soli, smacznego :)