Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyglądają uroczo i szybko odlatują z talerza :)
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 2603
Polecam.
Odsłon: 427
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 318
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 2603
Polecam.
Odsłon: 427
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 318
Składniki
Wszystkie składniki cista, poza czekoladą, umieszczamy w misce i ucieramy mikserem na gładką masę. Dodajemy stopioną czekoladę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy do 12 foremek na muffinki i pieczemy przez 15 min w temp. 180 st. Wyciągamy z pieca i odstawiamy babeczki do wystygnięcia. Przygotowujemy masę cytrynową: ucieramy masło, aż będzie puszyste. Stopniowo dodajemy przesiany cukier puder, następnie skórkę cytrynową, sok z cytryny i dokładnie ucieramy. Kiedy babeczki wystygną, odcinamy ich wypukłe wierzchy i przekrawamy je na pół. Muffinki smarujemy masą cytrynową i na każdej kładziemy 2 kawałki ściętych wierzchów tak, aby ułożyły się w skrzydełka motyla. Posypujemy delikatnie cukrem pudrem.