Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszę przyznać, że z płatkami owsianymi i otrębami nie za wiele miałam w życiu wspólnego. I pewnie gdyby nie paczka od marki Kupiec to nie sięgnęłabym po nie jakoś specjalnie, a wtedy nie wymyśliłabym tego smakowitego śniadania.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Płatki miele w malakserze na mąkę. W rondelku podgrzewam mleko, rozpuszczam w nim drożdże i miód. Kiedy składniki się połączą dolewam do zmielonych płatków owsianych, solę i miksuje malakserem aż składniki się połączą. Taką masę przekładam do foremek ( wypełniam tylko połowę foremki bo ciasto wyrośnie) na muffiny, które wcześniej wysmarowałam oliwą z oliwek. Odstawiam na 25 minut aby wyrosły. Po tym czasie wkładam je do piekarnika nagrzanego na 220 stopni i piekę przez około 20 minut. Podaję na śniadanie z szynką, pomidorem, serem, może być z powidłami jeżeli zdecydujecie się dodać do nich na etapie pieczenia rodzynki.
Płatki miele w malakserze na mąkę. W rondelku podgrzewam mleko, rozpuszczam w nim drożdże i miód. Kiedy składniki się połączą dolewam do zmielonych płatków owsianych, solę i miksuje malakserem aż składniki się połączą. Taką masę przekładam do foremek ( wypełniam tylko połowę foremki bo ciasto wyrośnie) na muffiny, które wcześniej wysmarowałam oliwą z oliwek. Odstawiam na 25 minut aby wyrosły. Po tym czasie wkładam je do piekarnika nagrzanego na 220 stopni i piekę przez około 20 minut. Podaję na śniadanie z szynką, pomidorem, serem, może być z powidłami jeżeli zdecydujecie się dodać do nich na etapie pieczenia rodzynki.