Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i baaardzo sycące.. :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i trzymać w cieple. Bekon drobno pokroić. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Drobno pokroić miąższ.
Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć bekon wraz z drobno posiekaną cebulką na średnim ogniu przez ok. 5 min. Dodać pomidory, bazylię, śmietanę, sól i pieprz do smaku. Gotować kolejno 5 min. Następnie dodać makaron i gotować 2-3 minuty. Posypać startym serem.