Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 40
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 20
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 45
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 60
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 134
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 40
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 20
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 45
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 60
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 134
Składniki
Z pół kilograma truskawek zostawić kilka do dekoracji. Resztę umyć, odszypułkować i dobrze zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku. Wlać ją do masy truskawkowej i dobrze wymieszać. Potem całość połączyć z ubitą śmietaną. Kiedy masa zacznie gęstnieć, przełożyć ją do szprycki i wycis-nąć delikatnie do pucharków. Deser wstawić do lodówki na jedną godzinę, żeby masa dobrze zgęstniała. Na koniec mus udekorować listkami świeżej mięty, połówkami truskawek, truskawkami pokrojonymi w drobną kostkę. Dla ozdoby można też dodać czekoladowe rurki.