Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowe muffinki z nektarynkami - bardzo puszyste i wilgotne, są pyszne!
Ten koktajl to bogate źródło antyoksydantów. Zawarta w truskawkach witamina C...
Odsłon: 51
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 91
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 912
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 101
Ten koktajl to bogate źródło antyoksydantów. Zawarta w truskawkach witamina C...
Odsłon: 51
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 91
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 912
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 101
Składniki
Nektarynki kroimy w małą kostkę. W jednej misce mieszamy składniki suche, tzn. mąkę, cukier, cukier wanilinowy, mak, proszek oraz sodę. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy jogurt, mleko oraz olej i mieszamy. Składniki suche dodajemy do mokrych i dokładnie łączymy. Na koniec dodajemy pokrojone nektarynki i mieszamy łyżką. Masę nakładamy do foremek na muffinki wyłożonych papilotami do 3/4 ich wysokości. pieczemy w 200 stopniach ok. 20 minut. Ostudzone muffinki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)