Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 969
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 56
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 412
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 229
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 969
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 56
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 412
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 229
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie.W tym samym czasie obrać i pokroić pieczarki, chwilkę podsmażyć, a potem dusić na małym ogniu ( dodać przyprawy do smaku).Gdy pieczarki trochę dojdą, dorzucić pokrojona w kostki (z plastrów) szynkę. Smażyć razem, aż uzyskamy miękkość i dobry smak. Następnie zetrzeć kostkę sera.Potem do kubka wbić jajka, dodać mleko oraz ser - wymieszać. Ugotowany makaron zmieszać w jednym garnku z pieczarkami i szynką i smażyć na małym ogniu przez 3 min (ciągle mieszając). Na końcu dolać wcześniej przygotowaną mieszankę i mieszać aż jajko się nie ściągnie, a ser nie rozpuści (ok 1-2 min). Doprawić do smaku. Smacznego!