Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Standardowy sos serowy z nowo poznanym makaronem.
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 18
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1005
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 1398
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 18
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1005
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 1398
Składniki
Makaron ugotowałem w osolonej wodzie do miękkości. Przygotowałem sos serowy : cebulę obrałem , posiekałem .Szynkę pokroiłem w kostkę . W rondlu mocno rozgrzałem oliwę , zeszkliłem na nim cebule. Dodałem szynkę , smażyłem chwilę , oprószyłem mąką . Jak mąka się przyrumieniła , wlałem bulion i mleko , ciągle mieszając jeszcze raz doprowadziłem do wrzenia . Zmniejszyłem ogień , nie przerywając mieszania gotowałem ok. 5 minut. Gorgonzole pokroiłem na małe kawałki , Opłukałem szałwię , pokroiłem w wąskie paski., dodałem do sosu , doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Podgrzewałem stale mieszając , aż ser całkowicie się rozpuści. Makaron po odcedzeniu przełożyłem na podgrzane talerze . Polałem sosem serowym. Udekorowałem listkami szałwii.