Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pożywne ale i dość lekkie danie. Z kiełbasą chorizo bardziej treściwe, a bez - bardziej fit :-) Szybkie, idealne zarówno po ciężkim dniu pracy jak i do kolacji przy świecach!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
1. Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu 2. Kroimy kiełbaski w plasterki - półksiężyce 3. Pomidory kroimy w paski (zalewę zostawiamy, nie wylewamy!) 4. Oliwki kroimy w platerki 5. Siekamy zioła (cała bazylia i pietruszka) 6. Słonecznik można chwilę uprażyć na suchej patelni
Wrzucamy pokrojoną kiełbasę na suchą patelnię, chwilę smażymy mieszając (około 2 minuty), następnie dorzucamy: pomidory wraz z zalewą, oliwki i pestki dyni, podsmażamy około 5 minut, dorzucamy startą skórkę z cytryny oraz zioła. Całość wrzucamy do ugotowanego wcześniej makaronu i mieszamy. Po wyłożeniu na talerze można posypać suszonym oregano i ozdobić kilkoma listkami bazylii. Danie świetnie się komponuje z kieliszkiem czerwonego wina :-)