Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salatka z makaronem, figami, mozzarella i szynka serrano w miodowym sosie winegret. Pyszna jako przystawka albo glówne danie np. na kolacje.
Jeżeli masz ochotę na eksperymentowanie w kuchni z różnego rodzaju panierkami...
Odsłon: 221
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 109
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 903
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 48
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 98
Jeżeli masz ochotę na eksperymentowanie w kuchni z różnego rodzaju panierkami...
Odsłon: 221
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 109
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 903
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 48
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 98
Składniki
Najpierw przygotowujemy miodowy vinaigrette. Obrac szalotke i pokroic, dodac pieprz, miód oraz ocet i oliwe w proporcjach 1:3 ( 1 czesc octu i 3 czesci oliwy) Wszystko zmiksowac blenderem.
Makaron zagotowac "al dente". W tym czasie usmazyc bez tluszczu 4 plastry szynki pokrojone na male kawalki. Pozostale 4 plastry szynki pokroic wzdluz na 3-4 paski i zrolowac. Obciac konce fig i pokroic je na cwiartki, mozzarelle pokroic w plastry. Makaron zmieszac z szynka, plastrami mozzarelli, figami i skropic spora iloscia dressingu. Mozna podawac równiez z parmezanem