Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 47
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 159
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 47
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 159
Składniki
1Makaron wsyp na posolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy odcedź na sicie, dobrze osącz. 2Makaron dokładnie wymieszaj z pesto ze słoiczka. Dopraw kilkoma kropelkami soku z cytryny. Przełóż na duży, ogrzany półmisek. 3Pomidory sparz, usuń skórkę. Obrane pokrój na ćwiartki usuń gniazda nasienne. Miąższ potnij w drobną kosteczkę. Posyp nim makaron na półmisku. Całość oprósz startym parmezanem i natychmiast podawaj. Zamiast pomidorów miąższowych możesz użyć pomidorków koktajlowych. Porzed włożeniem do makaronu pokrój je na połówki lub ćwiartki. 4Jeśli nie lubisz intensywnego smaku pesto bazyliowego, polecamy twej uwadze pesto sycylijskie robione z pomidorów suszonych w słońcu. Makaron z takim pesto przed podaniem posyp czyrnymi oliwkami lub kaparami.