Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie pachnące masłem ciasteczka.
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 62
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 47
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 62
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 47
Składniki
Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami i śmietaną na gładką masę. Do masy wsypujemy mąkę i delikatnie łączymy na jednolite ciasto. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy i wyciskamy małe ciasteczka wielkości orzecha włoskiego. Do drugiego rękawa wkładamy marmoladę i dekorujemy nią nasze ciasteczka.
Gotowe ciastka wkładamy do piekarnika na 20 -30 minut i pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor. SMACZNEGO