Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 153
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 38
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 153
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 38
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 175 st. C. Każde wgłębienie w formie na muffinki wyłóż dwiema papierowymi foremkami/ Borówki przebierz, opłucz, przesyp na ściereczkę i osusz. Marcepan zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Masło ucieraj 5 minut z marcepanem, cukrem oraz cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta, domieszaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj śmietanę oraz borówki. Dobrze wymieszaj ciasto łyżką.
Ciasto nałóż łyżką do wgłębie ń w formie. Wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut. Wystudź. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.