Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe, smaczne i kolorowe połączenie smaków kurczaka, ryżu i fasolki.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 630
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 194
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 630
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 194
Składniki
Przygotowanie kurczaka: Pierś z kurczaka podzielić na kotlety oraz delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Następnie podzielone porcje oprószyć solą i pieprzem oraz obtoczyć w marynacie z oliwy z oliwek, tymianku i posiekanych drobno 3 ząbków czosnku. Odstawić na min. godzinę do lodówki.
Przygotowanie fasolki szparagowej: Fasolkę szparagową ugotować w osolonej i delikatnie posłodzonej wodzie. Po ugotowaniu do blendera dodać 3 - 4 łyżki fasolki, łyżeczkę masła i 2 łyżki wody, w której wcześniej gotowała się fasolka. Składniki zblendować i tak powstałą masę dodać do pozostałej, odsączonej fasolki, wymieszać oraz doprawić w razie potrzeby.
Zamarynowanego kurczaka usmażyć na małym ogniu. Następnie odsączyć z nadmiaru oleju i podawać z fasolką i ryżem pełnoziarnistym. Ryz można wymieszać z sosem jogurtowym, czosnkowym lub pomidorowym (ja użyłam tego ostatniego) i posypać podsmażonym czosnkiem. Smacznego!