Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 671
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 525
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 671
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 525
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj pokrojone w drobną kostkę, schłodzone masło. Dosyp cukier puder, migdały i żółtka. Składniki zarabiaj najpierw siekając nożem, następnie wyrób ręcznie gładkie ciasto. Ochładzaj 30 minut.
Ciasto rozwałkuj na placek grubości 2 cm. Ułóż w natłuszczonej formie. Wstaw do piekarnika 200°C. Upiecz na złoto. 3. W osobnych rondlach roztop obie polewy. Ciasto posyp połową posiekanych owoców kandyzowanych. Następnie wylewaj na nie grube pasy białej i ciemnej polewy. Grzebieniem cukierniczym rozprowadź polewy aby powstał marmurkowy wzorek. Brzegi mazurka posyp resztą posiekanych owoców.