Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne połączenie ostrego smaku pomidorowego z białym winem!
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 46
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 62
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 82
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 46
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 62
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 82
Składniki
Na gorący olej wrzuciłam posiekaną dużą cebulę. 5 filetów mintaja pokroiłam na mniejsze części i osoliłam. Kiedy cebula się zeszkliła, ułożyłam na niej kawałki ryb, oprószyłam słodką mieloną papryką i przykryłam patelnię pokrywką.
W kubeczku dokładnie wymieszałam 150 ml białego wytrawnego wina, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pół łyżeczki harissy (można zastąpić chilli) i 50 ml śmietany 30%. Po 3 minutach duszenia ryby wlałam sos na patelnię i bez przykrycia gotowałam około 8 minut.
Podałam z ryżem.