Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Do miski wbić jajka i cukier. Miksować do momentu, aż cukier się rozpuści.
Stopniowo dodawać połowę mąki (wymieszanej z proszkiem do pieczenia), cały czas miksując.
Do masy wlać olej i mleko. Wymiksować. Następnie ponownie wsypywać stopniowo pozostałą połowę mąki. Wlać olejek waniliowy.
Odłożyć 1/4 ciasta do osobnej miski. Do pozostałej masy wsypać kakao i zmiksować.
Jasne ciasto wlać w miejsce "misiowych łapek", a czarne wlać w "tułów misia".
Piec około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.